Hogeschool Inholland geaccrediteerd door de SBHFL

Hogeschool Inholland geaccrediteerd door de SBHFL

Wil je in 10 maanden worden opgeleid tot echocardiografist dan is onze post-hbo opleiding wat voor jou! In het werkveld zijn grote tekorten en onze opleiding is nu in staat om een structurele bijdrage te leveren aan de gezondheidszorg in Nederland.

De sterke punten van de opleiding zijn dat er wekelijks fysiek les wordt gegeven door professionals uit het werkveld. Tevens zijn vijf cardiologen betrokken bij het verzorgen van het onderwijs. Wij beschikken over een modern skillslab met high-end echografische appratuur waar onder begeleiding de vaardigheden worden geoefend.

Door de compacte opleidingsduur kunnen we snel inspelen om de grote tekorten weg te werken.

Om ons onderwijs up to date te houden hebben wij een werkveldadvies commissie waarvan een van de leden tevens zitting heeft in de werkgroep echocardiografie van de NVVC en de andere leden werkzaam zijn in academische- en topklinische ziekenhuizen.

Onze opleiding bestaat al sinds de jaren 90 en onze studenten geven in de evaluatie aan heel tevreden te zijn over de opleiding. Wat nog meer uit de evaluaties naar voren komt, is dat de opleiding is goed georganiseerd en de toetsen meestal binnen één week zijn nagekeken. Ook zijn onze docenten zijn zeer goed instaat de leerstof over te brengen.

Om in aanmerking te komen voor de opleiding is een stageplaats van minimaal 16 uur per week vereist.

Daarnaast adviseren wij om voorafgaand aan de opleiding al minimaal 6 maanden werkzaam te zijn op een echocardiografieafdeling, zodat alle basisvaardigheden kunnen worden uitgevoerd.

Wanneer in de vooropleiding geen wiskunde B op Havo 5 niveau is behaald is onze voorbereidende instapmodule verplicht.

Wil je meer informatie dat verwijs ik naar onze website: Echocardiografie Inholland

Voor reeds afgestudeerde studenten die vragen hebben omtrent de erkenning van hun diploma verwijzen we naar de website van de SBHFL

Image
Image
Image
Image
Image
Image